Csirkemell leves
A csirkemell leves gyszerű és gyors lélekmelengető fogás, nem csak téli estékre.
Mennyiség Előkészítés
6adag 20perc
Sütés/főzés
45perc
Mennyiség Előkészítés
6adag 20perc
Sütés/főzés
45perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Tisztítsd meg a csirkemellett és a zöldségeket. A csirkemellett vágd 2 cm-es kockákra, a zöldségeket vágd karikára, illetve kockázd fel. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdet hagyd egészben.
  2. Egy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, tedd rá a felkockázott csirkemellett, és pirítsd/párold fehéredésig.
  3. Add hozzá a zöldségeket. Keverd össze a hússal, és 5 percig párold együtt az egészet.
  4. Öntsd fel hideg vízzel, és erős lángon főzd forrásig.
  5. Fűszerezd sóval, borsikával, babérlevéllel, és frissen őrölt szerecsendióval.
  6. Lassú tűzön főzd készre. Tálalás előtt keverd hozzá a citromlevet.