Csokoládékrém
A nyers csokoládékrém bűntudat nélkül fogyasztható. Igen, még reggelire is! A hozzávalókat sokféleképpen variálhatod. Úgyis nagyon finom krémet kapsz, ha a banán és saláta helyett egy avokádót és 4-5 szem magozott datolyát használsz.
Fogás
Desszert
,
Egészséges nass
,
Lélekmelengető
Konyha
Egészséges desszert
Keyword
Cukormentes
,
Gluténmentes
,
Ketogén
,
Paleo
,
Tejtermék-mentes
,
Vegán
,
Vegetáriánus
Mennyiség
Előkészítés
4
adag
5
perc
Mennyiség
Előkészítés
4
adag
5
perc
Hozzávalók
2
db
érett banán
1
db
avokádó húsa
1
marék
leveles saláta
(például jégsaláta, római saláta, spenót)
1
maréknyi
dióféle
(például dió, mandula, mogyoró, kesudió) – elhagyható
1
evőkanál
kollagén peptid por
1
evőkanál
kakaópor
csipetnyi
vanília
1
evőkanál
kókuszreszelék, vagy
1-2
evőkanál
víz, ha szükséges
Elkészítés
A banánt, hámozd meg, az avokádó húsát vájd ki, és tedd a turmixgépbe.
Add hozzá a megtisztított zöldsalátát.
Szórd bele a kakaóport, a kollagén peptid port, és a vaníliát.
Ha szükséges, adj hozzá 1-2 kanálnyi vizet.
Amennyiben diófélét is teszel bele, az legelőször kerüljön a turmixgépbe, hogy a késekhez minél közelebb legyenek a szemek.