Fasírtgolyó
Ez a fasírtgolyó sokféleképpen felhasználható, reggelire, tízóraira, ebédre, vacsorára, de még vendégváró falatkáknak is elkészítheted. Salátával, zöldségekkel kiváló, egészséges harapnivalót kapsz.
Mennyiség Előkészítés
6adag 20perc
Sütés/főzés
30perc
Mennyiség Előkészítés
6adag 20perc
Sütés/főzés
30perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Keverd össze a darált húst a sóval, a friss fűszerekkel, tojással, és a párolt hagymával.
  2. Nedves kézzel formálj diónyi golyókat.
  3. Helyezd a gombócokat sütőtőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a kókuszolajjal.
  4. Sütőben, 180 fokon 25-30 percig süsd. Vigyázz, ne szárítsd ki!
Megjegyzés

A masszába keverhetsz maradék főtt,vagy párolt, és összetört zöldséget (répát, brokkolit, karfiolt) is. Amennyiben hiányolod a receptből a kenyeret, úgy pár kanál fűszeres vízben áztatott gluténmentes zabpelyhet is tehetsz a masszába.

A fasírtgolyókat tálalhatod hidegen, melegen egyeránt. Zöldsalátával, vagy savanyú káposztával fogyaszd.