Rólam

 

Szia! 

Dr. Németh Mariann vagyok, funkcionális táplálkozási mentor, coach, a nagy sikerű „Táplálkozás-navigátor: Irányzatmentes útmutató az egészséghez” című könyv írója, és a közkedvelt élettermező határidőnapló, a Special Planner megálmodója. 

A szenvedélyem a tudatos életmód, és az egészséges táplálkozás. Az Életmód-navigátor weboldalon és blogon változtatásra ösztönzök másokat, évek óta segítem a nőket abban, hogy felismerjék az életmódjuk, a táplálkozásuk, és az egészségük, teljesítményük közötti összefüggéseket. 

Az Életmód-navigátor blogon, Facebook-, Instagram- és Pinterest oldalaimon, Youtube csatornámon naponta ezreket isnspirálok írásaimmal. Előadásaim, egyéni- és online programjaim keretében sokak életminőségét változtatom meg azzal, hogy megmutatom: a tudatos életmód, az egészséges, személyre szabott táplálkozás egyszerű, praktikus, és gyakorlatias módon is a mindennapok részévé tehető.

Az Életmód-navigátor közösség tagjai régóta kérnek tőlem recepteket, ezért hoztam létre a NincsMacera receptes honlapot és blogot. A Facebookon, az Instagramon és a Pinteresten is megtalálsz.

Ezeken a felületeken osztom meg azokat a recepteket, tippeket, amelyek segítségével te is egyszerű, olcsó, és egészséges ételeket varázsolhatsz az asztalra napról napra.

Dühít, amikor olyan receptekkel találkozom, amelyek csak hirdetik, hogy egészségesek, ám az összetevők alapján erről valójában nem lehet szó.

Azt sem szeretem, hogy egészséges recepteknek titulált leírások drága, „ilyen-olyan mentes” késztermékeket tartalmaznak. 

Azt vallom, hogy az egészséges táplálkozás nem lemondásokkal teli rögös út, nem fűrészporízű, drága ételek fogyasztása, hanem éppen ellenkezőleg!

Változatosan, és könnyen lehet ízletes, tartalmas, valóban egészséges fogásokat készíteni a lehető legkevésbé feldolgozott, friss alapanyagokból. Így a „mentes”, de élelmiszeripari késztermékek nálam nem kaphatnak főszerepet.

Ennek ellenére a receptek – egyértelmű jelölések alkalmazásával – teljes mértékben megfelelnek a különböző ételérékenységekben szenvedők számára is. 

A részletes receptszabályokat ide kattintva olvashatod.

Olyan recepteket, tippeket osztok meg, amelyek a funkcionális táplálkozás elvei alapján a lehető legnagyobb mértékben járulnak hozzá a szervezeted egészséges működéséhez.

Két gyermek édesanyja, feleség, és vállalkozó vagyok. Nekem is okosan kell gazdálkodnom az idővel, az energiámmal. Én sem akarok óraszám a konyhában rostokolni.

Amiről írok, amit közvetítek, az általam kipróbált és alkalmazott gyakorlati megoldások.

A NincsMacera honlappal azt szeretném elérni, hogy 

segítsek neked valóban egészséges, egyszerű, ízletes, és megfizethető árú ételeket készíteni azért, hogy könnyen megvalósíthasd a gyakorlatban is az egészséges táplálkozást;

 megmutassam, hogy még ételérzékenység esetén sem kell ilyen-olyan mentes készételeket vásárolnod, nem kell a hagyományostól eltérő divatos, de valójában ugyanolyan egészségtelen helyettesítő termékekkel főznöd. 

Ha a bloggal, vagy a receptekkel kapcsolatban véleményed van, bátran írj hozzászólást.

Ha elkészíted valamelyik receptet, és posztolod a közösségi médiában, használd a #nincsmacera , #eletmod-navigator hasthageket.

Sok sikert a főzéshez, jó egészséget kívánok,

szeretettel:

Dr. Németh Mariann