Előkészítés | 30-40 perc |
Sütés/főzés | 1 óra |
Mennyiség |
főre
|
Hozzávalók
Csipetkéhez
- 25 dkg teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 1 teáskanál só
Hozzávalók
Csipetkéhez
|
|
Elkészítés
- A húst és a zöldségeket tisztítsd meg, majd darabold fel.
- Az apróra vágott hagymát a zsiradékon pirítsd meg.
- Add hozzá a húst, és pirítsd addig, amíg kívülről szürkés-fehéres színt kap.
- Add hozzá a pirospaprikát, forgasd át.
- Sózd meg, és engedd fel vízzel.
- Amikor a hús félig már megpuhult, tedd bele a karikára/kockára vágott zöldségeket, és fűszerezd sóval, köménymaggal, lestyánnal.
- Lassú tűzön főzd puhára.
- Mielőtt teljesen kész lenne, betétként tehetsz bele csipetkét.
- A csipetke hozzávalóit gyúrd össze, és hagy pihenni fél óráig.
- Csipkedj a tésztából kis darabokat, és az ujjaid között formáld apró gömböcskékké. Főzd bele a majdnem kész levesbe.
Megjegyzés
A gulyáslevest készítheted baromfihúsból, pulykanyakból, marhahúsból, sertéshúsból, de akár birkából is. Természetesen a főzési idő ezek függvényében változhat.
A burgonya kihagyásával azok is fogyaszthatják, akik a burgonya emésztésével nem boldogulnak.