Recept nyomtatása
Gulyásleves
A gulyásleves egy alapleves, aminek mintájára sok egyebet is meg tudsz főzni. Ez a gulyásleves nem tartalmaz krumplit, ami miatt valóban egészséges fogás. Önmagában is laktató, kár lenne a gulyás ízért kihagyni azért, mert a burgonya emésztésével gondjaid adódnak.
Előkészítés 30-40 perc
Sütés/főzés 1 óra
Mennyiség
főre
Előkészítés 30-40 perc
Sütés/főzés 1 óra
Mennyiség
főre
Elkészítés
  1. A húst és a zöldségeket tisztítsd meg, majd darabold fel.
  2. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon pirítsd meg.
  3. Add hozzá a húst, és pirítsd addig, amíg kívülről szürkés-fehéres színt kap.
  4. Add hozzá a pirospaprikát, forgasd át.
  5. Sózd meg, és engedd fel vízzel.
  6. Amikor a hús félig már megpuhult, tedd bele a karikára/kockára vágott zöldségeket, és fűszerezd sóval, köménymaggal, lestyánnal.
  7. Lassú tűzön főzd puhára.
  8. Mielőtt teljesen kész lenne, betétként tehetsz bele csipetkét.
  9. A csipetke hozzávalóit gyúrd össze, és hagy pihenni fél óráig.
  10. Csipkedj a tésztából kis darabokat, és az ujjaid között formáld apró gömböcskékké. Főzd bele a majdnem kész levesbe.
Megjegyzés

A gulyáslevest készítheted baromfihúsból, pulykanyakból, marhahúsból, sertéshúsból, de akár birkából is. Természetesen a főzési idő ezek függvényében változhat.

A burgonya kihagyásával azok is fogyaszthatják, akik a burgonya emésztésével nem boldogulnak.