A gyümölcsös Pavlova gyönyörű desszert. Hál’ Istennek nem lehet belőle sokat enni, mert elég tömény. 🙂
Nézd meg a gyümölcskocsonya receptjét is!
Az Életmód-navigátor oldalon sok cikket találsz arról, hogy miként tudod kiegyensúlyozottabbá tenni az étkezéseidet.
A Gyümölcsös Pavlova szigorúan nézve nem éppen egészséges desszert, hiszen viszonylag sok cukorral készül. Az ok, amiért mégis felvettem a honlapra az, hogy liszt-, és tejtermékmentes, valamint ha bogyós gyümölcsökkel fogyasztod, némiképp ellensúlyozod a cukor káros hatását a sok antioxidánst és vitamint tartalmazó gyümölccsel.
Ha dióféléket is szórsz rá, az egészséges zsiradékkal picit lassítod a cukor felszívódását is. Azért ne értékeld túl ennek a jótékony hatását! Örülj, hogy eszel egy szelet Pavlovát, ne told túl! 🙂
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 1,5 óra |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
Torta alap
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál ecet
Töltelék
- 5 dkg 70 % kakaótartalmú étcsokoládé
- 1 kávéskanál kókuszolaj olívaolaj is jó
- 50 dkg vegyes bogyós gyümölcs áfonya, málna, szeder, eper
Hozzávalók
Torta alap
Töltelék
|
|
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 110 fokra. Egy tepsire boríts sütőpapírt.
- Robotgéppel, lehetőleg fém habüstben verd fel a tojásfehérjét egy csipet sóval.
- Amikor már közepes keménységű a hab, lassan, apránként add hozzá a porcukrot, és végül az ecetet.
- Amikor a hab szép kemény, halmozd a sütőpapírra, és óvatosan alakíts egy kört belőle. A közepén alakíts ki egy kis mélyedést a töltelék számára.
- Tedd a tepsit a sütőbe egy órára, és szárítsd a tortát.
- Az egy óra elteltével kapcsold ki a sütőt, és hagyd teljesen kihűlni.
- Amikor teljesen kihűlt, óvatosan helyezd át a tortát egy szép tortatálra.
- Az olvasztott csokoládéhoz vízgőz fölött olvaszd fel az apró kockára tört étcsokoládét. Ha szükséges, adj hozzá egy kiskanál kókuszolajat, vagy olívaolajat.
- Az olvadt csokoládét egy ecsettel kend szét a torta mélyedésében.
- Halmozd rá a vegyes bogyós gyümölcsöt.