Recept nyomtatása
Gyümölcsös Pavlova
A Pavlova szigorúan nézve nem éppen egészséges desszert, hiszen viszonylag sok cukorral készül. Az ok, amiért mégis felvettem a honlapra az, hogy liszt-, és tejtermékmentes, valamint ha bogyós gyümölcsökkel fogyasztod, némiképp ellensúlyozod a cukor káros hatását a sok antioxidánst és vitamint tartalmazó gyümölccsel. Ha dióféléket is szórsz rá, az egészséges zsiradékkal picit lassítod a cukor felszívódását is. Azért ne értékeld túl ennek a jótékony hatását! Örülj, hogy eszel egy szelet Pavlovát, ne told túl! 🙂
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1,5 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Torta alap
Töltelék
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1,5 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Torta alap
Töltelék
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 110 fokra. Egy tepsire boríts sütőpapírt.
  2. Robotgéppel, lehetőleg fém habüstben verd fel a tojásfehérjét egy csipet sóval.
  3. Amikor már közepes keménységű a hab, lassan, apránként add hozzá a porcukrot, és végül az ecetet.
  4. Amikor a hab szép kemény, halmozd a sütőpapírra, és óvatosan alakíts egy kört belőle. A közepén alakíts ki egy kis mélyedést a töltelék számára.
  5. Tedd a tepsit a sütőbe egy órára, és szárítsd a tortát.
  6. Az egy óra elteltével kapcsold ki a sütőt, és hagyd teljesen kihűlni.
  7. Amikor teljesen kihűlt, óvatosan helyezd át a tortát egy szép tortatálra.
  8. Az olvasztott csokoládéhoz vízgőz fölött olvaszd fel az apró kockára tört étcsokoládét. Ha szükséges, adj hozzá egy kiskanál kókuszolajat, vagy olívaolajat.
  9. Az olvadt csokoládét egy ecsettel kend szét a torta mélyedésében.
  10. Halmozd rá a vegyes bogyós gyümölcsöt.
Megjegyzés

Gyönyörű, nem? Hál' Istennek nem lehet belőle sokat enni, mert elég tömény. 🙂