Íme egy könnyű gyümölcskocsonya recept!
A receptben javasolt zselatint az állatok kötőszövetének kollagénjából állítják elő. Ez elég brutálisan hangzik, de az az igazság, hogy a zselatinos ételek nagyon egészségesek, hiszen jót tesznek a bélnek, a hajnak, körömnek, bőrnek! A méregdrágán kapható kollagénes italok és étrendkiegészítők megspórolhatók, ha rendszeresen eszel kollagént és zselatint tartalmazó ételeket.
A kollagénfogyasztásról olvashatsz az Életmód-navigátor blogon is! A könnyű főzésről is írok, kattints a linkre!
Recept nyomtatása
Gyümölcskocsonya
A gyümölcskocsonya a benne lévő zselatin miatt nagyon egészséges desszertnek számít. Könnyen elkészíthető, a felhasznált gyümölcstől függően jól variálható, és a tálalásán is fordíthatsz: ünnepi alkalmakkor ne kis tálkákban, hanem egyben tálald!
Elkészítés
A mirelit erdei gyümölcsöt egy lábasban kissé olvaszd fel.
Amikor már egy kicsit kiolvadt, lassú tűzön kezdd el főzni.
Ha "hirtelen felindulásból" akarsz gyümölcskocsonyát készíteni, akkor ne bajlódj a felolvasztással, hanem rögtön lassú lángon kezd el olvasztani.
Amikor már egy kis levet eresztett, az őrölt fahéjat, a vaníliarúd kikapart belsejét, a vaníliarudat, és a cukrot add hozzá és óvatosan keverd össze.
Ne törd a gyümölcsöt!
Amikor a gyümölcs jól kiengedte a levét, adj hozzá annyi vizet, hogy az egész nagyjából másfél liter legyen.
Erős lángon hevítsd fel, de ne forrald! Közben a zselatinlapokat egy nagyobb tál hideg vízben áztasd be.
Amikor már forró a gyümölcsös alap, zárd el a lángot, és add hozzá a kezeddel jól kicsavart zselatinlapokat.
Alaposan keverd el, de továbbra is vigyázz a gyümölcsökre.
Tedd hideg helyre, hogy langyosra hűljön. Amíg hűl, egy kerek üvegtálat bélelj ki folpack fóliával.
Amikor a gyümölcsös-zselatinos folyadék már langyosra hűlt, óvatosan öntsd a kibélelt tálba. Hűtsd ki teljesen, majd tedd egy éjszakára a hűtőbe, vagy ha van hideg kamrád, akkor azonnal mehet a kamrába.
Amikor megdermedt, borítsd egy szép tortatálra, és óvatosan húzd le róla a fóliát. Díszítsd gyümölcsökkel.