Íme egy könnyű gyümölcskocsonya recept!

A receptben javasolt zselatint az állatok kötőszövetének kollagénjából állítják elő. Ez elég brutálisan hangzik, de az az igazság, hogy a zselatinos ételek nagyon egészségesek, hiszen jót tesznek a bélnek, a hajnak, körömnek, bőrnek! A méregdrágán kapható kollagénes italok és étrendkiegészítők megspórolhatók, ha rendszeresen eszel kollagént és zselatint tartalmazó ételeket.

A kollagénfogyasztásról olvashatsz az Életmód-navigátor blogon is! A könnyű főzésről is írok, kattints a linkre!

Recept nyomtatása
Gyümölcskocsonya
A gyümölcskocsonya a benne lévő zselatin miatt nagyon egészséges desszertnek számít. Könnyen elkészíthető, a felhasznált gyümölcstől függően jól variálható, és a tálalásán is fordíthatsz: ünnepi alkalmakkor ne kis tálkákban, hanem egyben tálald!
gyumolcskocsonya
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
adag
Hozzávalók
gyumolcskocsonya
Elkészítés
  1. A mirelit erdei gyümölcsöt egy lábasban kissé olvaszd fel.
  2. Amikor már egy kicsit kiolvadt, lassú tűzön kezdd el főzni. Ha "hirtelen felindulásból" akarsz gyümölcskocsonyát készíteni, akkor ne bajlódj a felolvasztással, hanem rögtön lassú lángon kezd el olvasztani.
  3. Amikor már egy kis levet eresztett, az őrölt fahéjat, a vaníliarúd kikapart belsejét, a vaníliarudat, és a cukrot add hozzá és óvatosan keverd össze. Ne törd a gyümölcsöt!
  4. Amikor a gyümölcs jól kiengedte a levét, adj hozzá annyi vizet, hogy az egész nagyjából másfél liter legyen.
  5. Erős lángon hevítsd fel, de ne forrald! Közben a zselatinlapokat egy nagyobb tál hideg vízben áztasd be.
  6. Amikor már forró a gyümölcsös alap, zárd el a lángot, és add hozzá a kezeddel jól kicsavart zselatinlapokat. Alaposan keverd el, de továbbra is vigyázz a gyümölcsökre.
  7. Tedd hideg helyre, hogy langyosra hűljön. Amíg hűl, egy kerek üvegtálat bélelj ki folpack fóliával.
  8. Amikor a gyümölcsös-zselatinos folyadék már langyosra hűlt, óvatosan öntsd a kibélelt tálba. Hűtsd ki teljesen, majd tedd egy éjszakára a hűtőbe, vagy ha van hideg kamrád, akkor azonnal mehet a kamrába.
  9. Amikor megdermedt, borítsd egy szép tortatálra, és óvatosan húzd le róla a fóliát. Díszítsd gyümölcsökkel.