Recept nyomtatása
Izlandi palacsinta
Az izlandi palacsinta abszolút favorit reggeli, és nem csak a gyerekek körében. És bár a banán miatt édes, a tojások, a teljes zabpehely és a kókuszzsír miatt nem ugyanaz a kategória, mint az édes müzli vagy péksütemény.
Ez lassan felszívódó, teljes értékű szénhidrát, amely fehérjét, és értékes zsírokat is tartalmaz.
Elkészítés
Olvaszd fel a kókuszzsírt.
A banánt hámozd meg, és törd kisebb darabokra. Add hozzá a tojást, a felolvasztott kókuszzsírt, a vaníliát és a fahéjat.
-
A zabpehellyel vegyítsd el kissé a sütőport.
Az összemixelt nedves hozzávalókhoz add hozzá a sütőporos zabpelyhet, és fakanállal keverd össze.
-
Száraz teflon serpenyőbe tegyél a masszából evőkanálnyi darabokat, és lassú tűzön előbb az egyik, majd a másik oldalukat süsd aranybarnára. Két serpenyőt használj, hogy a sütési időt lerövidítsd.
Másfél, két perc a sütési ideje oldalanként, de nehéz megsaccolni, inkább a színe alapján dönts.
Önmagában is finom, ne édesítsd lekvárral! Egy csöppnyi juharszirup viszont plusz ízt ad hozzá.
Megjegyzés
A mennyiségen könnyen tudsz módosítani. A megadott hozzávalókból kb. 30 darab 7-8 cm átmérőjű palacsintát kapsz.
Ha kevesebbet sütnél, 1 db banánra 1 tojást, 1 evőkanál kókuszzsírt, és 5 evőkanál zabpelyhet, és 1/4 zacskó sütőport számolj. A vaníliát, őrölt fahéjat ízls szerint használd.