Recept nyomtatása
Mákos-almás szelet
Ez a mákos-almás szelet gyors és valóban egészséges desszert, amit bűntudat nélkül élvezhetsz.
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30-40 perc
Mennyiség
szelet
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30-40 perc
Mennyiség
szelet
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
  2. Bélelj ki sütőpapírral egy 31x24 cm-es tepsit.
  3. Egy keverőtálban keverd össze a darált mákot, a kókuszreszeléket, a sütőport és az őrölt fahéjat.
  4. Egy másik tálban keverd össze a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát a kókusztejjel és a tojásokkal.
  5. A száraz hozzávalókat (3. pont) add hozzá a nedves hozzávalókhoz (4. pont), és rövid idő alatt alaposan keverd össze.
  6. Töltsd át a masszát a tepsibe, egyengesd el a tetejét, és az előmelegített sütőben süsd 30-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e rendesen. Amikor már nem tapad a tűre a massza, készen van. Ha nagyon pirul sütés közben, tegyél a tetejére sütőpapírt.
  7. A megsült tésztát borítsd rácsra, távolítsd el a rátapadt sütőpapírt az aljáról, és kihűlés után felezd el.
  8. Az egyik fél darab tetejét kend meg a lekvárral, majd helyezd a másik darabot ennek a tetejére. Szeleteld fel.