Recept nyomtatása
Mákos-almás szelet
Ez a mákos-almás szelet gyors és valóban egészséges desszert, amit bűntudat nélkül élvezhetsz.
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
Bélelj ki sütőpapírral egy 31x24 cm-es tepsit.
Egy keverőtálban keverd össze a darált mákot, a kókuszreszeléket, a sütőport és az őrölt fahéjat.
Egy másik tálban keverd össze a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát a kókusztejjel és a tojásokkal.
A száraz hozzávalókat (3. pont) add hozzá a nedves hozzávalókhoz (4. pont), és rövid idő alatt alaposan keverd össze.
Töltsd át a masszát a tepsibe, egyengesd el a tetejét, és az előmelegített sütőben süsd 30-40 percig.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e rendesen. Amikor már nem tapad a tűre a massza, készen van.
Ha nagyon pirul sütés közben, tegyél a tetejére sütőpapírt.
A megsült tésztát borítsd rácsra, távolítsd el a rátapadt sütőpapírt az aljáról, és kihűlés után felezd el.
Az egyik fél darab tetejét kend meg a lekvárral, majd helyezd a másik darabot ennek a tetejére. Szeleteld fel.
Elkészítettem nem volt kókusztejem vízzel helyettesitettem tortaformában sütőttem tetejére mandulát szórtam isteni finom lett
Ez a beszéd! Éppen az a NincsMacera.hu lényege, hogy nem kell rágörcsölni a sütés-főzésre! Szuper, hogy mered változtatni a receptet, és nagyon örülök a visszajelzésednek! Remélem, még sokszor elkészíted ezt a könnyű, finom, és egészséges desszertet!