Recept nyomtatása
Szalonnás kelbimbó tojással
A szalonnás kelbimbó tojással gyorsan elkészíthető étel, ebben a formájában ízleni fog még annak is, aki a kelbimbót csak ritkán "kívánja meg". A gyerekek is szívesen fogyasztják.
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Egy serpenyőben közepes lángon olvaszd ki a szalonna zsírját, vigyázz, ne égjen meg;
  2. Add hozzá a hagymát és párold-pirítsd együtt a szalonnával;
  3. Amikor a hagyma üveges, tedd bele a serpenyőbe a kelbimbót is, és gyakori kevergetés mellett süsd 10-15 percig, amíg a kelbimbó egy kissé átpárolódik, és kap egy kis színt (de ne égjen meg);
  4. Az elkészült étel köré rendezd el a félbe-, vagy cikkekre vágott főtt tojásokat.
Megjegyzés

A szalonna, és a hagyma fenséges ízei átjárják a kelbimbót, így igazán kellemes párosítás ez az étel. Gyors, finom, látványos, egészséges. Az elkészítésével nincs macera.