
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
főre
|
Hozzávalók
- 4 db tonhal Fejenként 1 konzervet számíts.
- 1 fej lilahagyma felaprítva
- 5 db keményre főtt tojás felaprítva, vagy reszelve
- 1-2 evőkanál citromlé
- só, fűszerek ízlés szerint
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A halat tedd át a dobozból egy tálba, és ha kell, villával törd össze.
- Alaposan keverd össze az apróra vágott lilahagymával, és az apróra vágott, vagy lereszelt főtt kemény tojással.
- Ízesítsd citromlével, és ha kell sóval, illetve ízlésed szerint fűszerekkel (például aprított olajbogyóval, kaporral).
- Legalább egy órán keresztül hagyd összeérni az ízeket.
Megjegyzés
A masszát zöld salátalevélre halmozhatod, és így feltekerheted, vagy kis csomagocskákat készíthetsz belőle. Ne kenyérrel fogyaszd, hanem ujjnyi vastag szeletekre vágott nyers karalábéra, zellergumóra kenve.