A zöld turmix alapja valamilyen zöld leveles saláta, vagy káposztaféle. A baj az szokott lenni, hogy a több hozzávaló többnyire édes gyümölcs (banán, édes alma, körte, barack), és ráadásul sokféle. Pedig így hiába valódi vitaminbomba turmix, ahhoz túl cukros, hogy egészségesnek lehessen tekinteni. Főleg reggelire.
A jó zöld turmix a zöld levelesek mellé magas víztartalmú zöldségeket, például uborkát, cukkinit, főzőtököt, szárzellert tartalmaz. Így persze nem valami édes löttyöt iszol, de a vitaminbomba stimmel.
Előkészítés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 1 db uborka kisebb darabokra vágva
- 1 db avokádó húsa
- 1 maréknyi zöld leveles saláta, vagy kale
- 2 evőkanál kollagén peptid por
- 4 dl víz vagy kókusztej A folyadék mennyiségét aszerint adagold, hogy milyen sűrű italt szeretnél kapni.
Hozzávalók
|
|
Elkészítés
- Mosd meg az uborkát és a saláta-, vagy káposztaleveleket. Az uborkát darabold 2 cm-es darabokban egyenesen a turmixgép tartályába. A zöld leveleseket tépkedd össze, vájd ki az avokádó húsát, és ezeket is dobd a turmixgépbe.
- Szórd rá a kollagén peptid port, öntsd rá a folyadékot.
- Turmixold 1-2 percig.
- Adagold szét poharakba.
Megjegyzés
Amennyiben gyümölccsel szeretnéd elkészíteni a zöld turmixot, mindig legfeljebb 1-2 féle gyümölcsből készítsd, és mindig adj hozzá avokádót, vagy kókuszolajat, kollagén peptidet. Ezek lassítják az édes lé felszívódását, ezért nem emelik meg olyan hirtelen a vércukorszintet, mint ha csak gyümölcs ből és valamilyen zöld levelesből állna a turmix.
A helytelenül elkészített zöld turmix többet árt, mint használ!