Recept nyomtatása
Zöldséges-tojásos halas egytálétel
Ez egy sokoldalú recept, hiszen többféle hallal, vagy hal helyett sonkával, kisütött szalonnapörccel vagy maradék sült hússal is készítheted. A zöldségeket variálhatod. Egyszer vegyes zöldség, máskor csupán egyféle. Mirelit zöldbab, zöldborsó, karfiol, brokkoli mindig kapható. Tavasszal nagyon finom spárgával. A gyenge spárgát nem is kell párolni, elég csupán tisztítani. Annyi íz, ahány változat, nem unod meg.
Elkészítés
  1. Kenj ki zsiradékkal egy hőálló tálat.
  2. Vízgőz fölött párold meg a halat.
  3. Szeletekben vagy falatnyi adagokra szedve terítsd szét a kikent hőálló tál alján.
  4. A hallal egyidejűleg egy másik edényben vízgőz fölött párold meg a zöldségkeveréket.
  5. Ezt is terítsd szét a tálban a hal tetején.
  6. A tojásokat egy villával verd fel, ízesítsd sóval, zöldfűszerekkel.
  7. Öntsd a zöldséges hal tetejére.
  8. Sütőben süsd 180-200 fokon 35-40 percig.
Megjegyzés

Tálaláskor meghintheted még friss, vágott zöld fűszernövényekkel. Igazán fenséges fogás, kipróbálhatod kisebb adagokban is (muffinformában) elkészítve.