Ez egy sokoldalú recept, hiszen többféle hallal, vagy hal helyett sonkával, kisütött szalonnapörccel vagy maradék sült hússal is készítheted. A zöldségeket variálhatod. Egyszer vegyes zöldség, máskor csupán egyféle. Mirelit zöldbab, zöldborsó, karfiol, brokkoli mindig kapható. Tavasszal nagyon finom spárgával. A gyenge spárgát nem is kell párolni, elég csupán tisztítani.
Annyi íz, ahány változat, nem unod meg.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 35-40 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 2 csomag 450 grammos mirelit vegyes zöldség
- 50 dkg mirelit lazac vagy tőkehalfilé
- 6-8 db tojás, a méretüktől függően
- 1 kiskanál zsiradék
- ízlés szerint só és zöldfűszerek
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Kenj ki zsiradékkal egy hőálló tálat.
- Vízgőz fölött párold meg a halat.
- Szeletekben vagy falatnyi adagokra szedve terítsd szét a kikent hőálló tál alján.
- A hallal egyidejűleg egy másik edényben vízgőz fölött párold meg a zöldségkeveréket.
- Ezt is terítsd szét a tálban a hal tetején.
- A tojásokat egy villával verd fel, ízesítsd sóval, zöldfűszerekkel.
- Öntsd a zöldséges hal tetejére.
- Sütőben süsd 180-200 fokon 35-40 percig.
Megjegyzés
Tálaláskor meghintheted még friss, vágott zöld fűszernövényekkel. Igazán fenséges fogás, kipróbálhatod kisebb adagokban is (muffinformában) elkészítve.