
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
|
Hozzávalók
- 1 db közepes alma személyenként
- 2-3 szál szárzeller személyenként
- 1 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál Dijoni mustár
- 1 evőkanál hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj
- 1 kiskanál méz
- 1 evőkanál dióféle, tökmag, napraforgó mag személyenként (elhagyható)
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Az almát és a zellerszárakat alaposan mosd meg. Távolítsd el az alma csumáját, vágd nyolc darabba, és szeleteld fel. A zellerszárakat szeleteld fel fél centis darabokra.
- Az alma- és szárzellerdarabokat tedd egy üvegtálba, és keverd össze.
- Az öntethez alaposan keverd össze az almaecetet, a mustárt, az olívaolajat és a mézet.
- Locsold meg az öntettel a salátát, alaposan keverd össze, és tálalás előtt hagyd pihenni legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzés
A nyers almás szárzellersalátát sültek mellé köretként tálalhatod. Kiváló utóvacsora is lehet azonban, ha megszórod némi diófélével.