Az almás szárzellersaláta sültek mellé köretként kitűnő. Önmagában pedig kiváló utóvacsora lehet, ha megszórod némi diófélével.

Készítsd el hozzá a halnyársat is!

Az Életmód-navigátor weboldalon hasznos cikkeket találsz az egészséges étrend összeállításához.

 

Recept nyomtatása
Almás szárzellersaláta
Az almás szárzellersaláta üdítő, gyors köret, de diófélékkel, magvakkal megszórva akár egészséges utóvacsora is lehet.
almas-zellersalata
Előkészítés 15 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
Hozzávalók
almas-zellersalata
Elkészítés
  1. Az almát és a zellerszárakat alaposan mosd meg. Távolítsd el az alma csumáját, vágd nyolc darabba, és szeleteld fel. A zellerszárakat szeleteld fel fél centis darabokra.
  2. Az alma- és szárzellerdarabokat tedd egy üvegtálba, és keverd össze.
  3. Az öntethez alaposan keverd össze az almaecetet, a mustárt, az olívaolajat és a mézet.
  4. Locsold meg az öntettel a salátát, alaposan keverd össze, és tálalás előtt hagyd pihenni legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek.