A halnyárs nagyon jól előkészíthető, egészséges fogás. A nyársakat fűzd fel, és egy tálcán tedd be a hűtőbe addig, amíg a sütésre nem kerül a sor. Ha vendégvárónak készíted, elég akkor betenni a sütőbe, amikor a vendégek már megérkeztek. Gyorsan megsül, a sülés közben nincs vele gondod, és így frissen tálalhatod.

Saláta-, vagy más zöldségköret tökéletesen illik hozzá. Készítsd el például hozzá az almás zellersalátát. 

Az Életmód-navigátor weboldalon hasznos cikkeket találsz az egészséges étrend összeállításához.

Recept nyomtatása
Halnyárs
A halnyárs nem csak könnyű nyári ebéd vagy vacsora lehet, hanem ünnepi fogásként is asztalra kerülhet karácsonykor, vagy húsvétkor.
halnyars
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 25-30 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 25-30 perc
Mennyiség
Hozzávalók
halnyars
Elkészítés
  1. A fapálcikákat áztasd be hideg vízben.
  2. A megtisztított halfilét és a húsos füstölt szalonnát kockázd fel nagyjából 2-3 cm-es darabokra. A halat enyhén sózd be, de vedd figyelembe, hogy a szalonna, és ha füstölt kolbászt is adsz hozzá, azok is sósak.
  3. A zöldségeket tisztítsd meg. Kisujjnyi vastag karikákra vágd fel a cukkinit, a hagymát vágd laskára. A paradicsomot és a gombát hagyd egészben.
  4. Vedd ki a fapálcikákat a vízből, és húzd fel rájuk váltakozó sorrendben a hozzávalókat.
  5. Egy tepsire teríts sütőpapírt, és keresztben helyezd el rajta a nyársakat.
  6. 180-200 fokos sütőben süsd addig, amíg a nyársak szépen megpirulnak.