A halnyárs nagyon jól előkészíthető, egészséges fogás. A nyársakat fűzd fel, és egy tálcán tedd be a hűtőbe addig, amíg a sütésre nem kerül a sor. Ha vendégvárónak készíted, elég akkor betenni a sütőbe, amikor a vendégek már megérkeztek. Gyorsan megsül, a sülés közben nincs vele gondod, és így frissen tálalhatod.
Saláta-, vagy más zöldségköret tökéletesen illik hozzá. Készítsd el például hozzá az almás zellersalátát.
Az Életmód-navigátor weboldalon hasznos cikkeket találsz az egészséges étrend összeállításához.
Recept nyomtatása
Halnyárs
A halnyárs nem csak könnyű nyári ebéd vagy vacsora lehet, hanem ünnepi fogásként is asztalra kerülhet karácsonykor, vagy húsvétkor.
Elkészítés
A fapálcikákat áztasd be hideg vízben.
A megtisztított halfilét és a húsos füstölt szalonnát kockázd fel nagyjából 2-3 cm-es darabokra.
A halat enyhén sózd be, de vedd figyelembe, hogy a szalonna, és ha füstölt kolbászt is adsz hozzá, azok is sósak.
A zöldségeket tisztítsd meg. Kisujjnyi vastag karikákra vágd fel a cukkinit, a hagymát vágd laskára. A paradicsomot és a gombát hagyd egészben.
Vedd ki a fapálcikákat a vízből, és húzd fel rájuk váltakozó sorrendben a hozzávalókat.
Egy tepsire teríts sütőpapírt, és keresztben helyezd el rajta a nyársakat.
180-200 fokos sütőben süsd addig, amíg a nyársak szépen megpirulnak.