Ez a cukormentes édesség amolyan életmentő desszert is lehet. Mindig van hozzávaló, gyorsan elkészíthető, és még egészséges is, hiszen a magas kakaótartalmú csokoládéval alapesetben nincs semmi baj. Ráadásul elég tömény, egy gombóckánál többet nemigen tudsz belőle megenni.
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 20 dkg jó minőségű, legalább 70 %-os kakaótartalmú étcsokoládé
- 4 db nagyméretű friss tojás
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 0,5 dl olívaolaj
Hozzávalók
|
|
Elkészítés
- Válaszd külön a tojások fehérjét a sárgájuktól.
- A tojások sárgáját habverővel keverd simára.
- Gyöngyöző víz gőze fölött olvaszd fel az összetört csokoládét.
- Az olvadt csokoládét vedd le a gőzről, picit hagyd hűlni, és folyamatos keverés mellett óvatosan csorgasd bele a tojások sárgáját, és az olívaolajat.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval verd fel kemény habbá.
- A tojáshab egynegyedével lazítsd fel a csokoládét.
- Spatulával vagy nagyméretű kanállal a maradék habot is forgasd bele óvatosan.
- Ügyelj rá, hogy a hab ne törjön össze.
- A masszát terítsd szét egy jénai tál alján.
- Tedd hűtőbe legalább 1 órára.
- Amikor megszilárdul, vizes evőkanállal adagolj belőle kis gombóckákat.
- Díszítsd tetszés szerint (kókuszreszelék, gyümölcs, virágszirom, nagy szemű só, reszelt zöldcitrom héja...)
Megjegyzés
Ajánlom a csokoládé mousse elkészítését akár ünnepi desszertként is, mindig sikere van. Viszont ha valamilyen autoimmun betegséggel küzdesz, a kakakó tiltólistás!
Ezt (is) biztosan elkészítem! Köszönöm.
🙂 Várom a véleményed!