Recept nyomtatása
Csokoládé mousse
Ez a cukormentes édesség amolyan életmentő desszert is lehet. Mindig van hozzávaló, gyorsan elkészíthető, és még egészséges is, hiszen a magas kakaótartalmú csokoládéval alapesetben nincs semmi baj. Ráadásul elég tömény, egy gombóckánál többet nemigen tudsz belőle megenni.
Elkészítés
  1. Válaszd külön a tojások fehérjét a sárgájuktól.
  2. A tojások sárgáját habverővel keverd simára.
  3. Gyöngyöző víz gőze fölött olvaszd fel az összetört csokoládét.
  4. Az olvadt csokoládét vedd le a gőzről, picit hagyd hűlni, és folyamatos keverés mellett óvatosan csorgasd bele a tojások sárgáját, és az olívaolajat.
  5. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd fel kemény habbá.
  6. A tojáshab egynegyedével lazítsd fel a csokoládét.
  7. Spatulával vagy nagyméretű kanállal a maradék habot is forgasd bele óvatosan.
  8. Ügyelj rá, hogy a hab ne törjön össze.
  9. A masszát terítsd szét egy jénai tál alján.
  10. Tedd hűtőbe legalább 1 órára.
  11. Amikor megszilárdul, vizes evőkanállal adagolj belőle kis gombóckákat.
  12. Díszítsd tetszés szerint (kókuszreszelék, gyümölcs, virágszirom, nagy szemű só, reszelt zöldcitrom héja...)
Megjegyzés

Ajánlom a csokoládé mousse elkészítését akár ünnepi desszertként is, mindig sikere van. Viszont ha valamilyen autoimmun betegséggel küzdesz, a kakakó tiltólistás!