
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 2,5 óra |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 4 db tisztított malacfül
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 8 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt pirospaprika
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A tiszta, megmosott malacfüleket egyészben tedd fel főni annyi hideg vízben, hogy bőven ellepje.
- Add hozzá a hagymát, sót, babérlevelet, és 6 db fokhagymagerezdet.
- Lassan főzd legalább 2 óráig. A puhaságát közben ellenőrizheted, ha késsel vagy villával belszúrsz.
- A főzővízből kivett füleket még melegen szórd meg őrölt pirospaprikával és a nagyon apróra felvágott fokhagymagerezdekkel. A legjobb, ha a pirospaprikát egy kis teaszűrőn keresztül szórod rá szép egyenletesen. Hidegen fogyaszd.
Megjegyzés
Kihűtve, hidegen az igazi. A főzővizet szűrd le, és nyugodtan használd fel leves-, vagy mártásalapként. A belefőtt kollagén miatt a hűtőben meg fog dermedni, de annál jobb!
A paprikás malacfül tele van értékes kollagén típusú fehérjékkel, ami nem csak az emésztőrendszernek, hanem a hajnak, bőrnek, körömnek is jót tesz!