Recept nyomtatása
Paprikás malacfül
A paprikás malacfül igazi csemege a "műértők" számára. Ráadásul beleillik az elvárásba, hogy fogyasszuk el az állatot a fülétől a farkáig 🙂
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 2,5 óra
Mennyiség
adag
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 2,5 óra
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. A tiszta, megmosott malacfüleket egyészben tedd fel főni annyi hideg vízben, hogy bőven ellepje.
  2. Add hozzá a hagymát, sót, babérlevelet, és 6 db fokhagymagerezdet.
  3. Lassan főzd legalább 2 óráig. A puhaságát közben ellenőrizheted, ha késsel vagy villával belszúrsz.
  4. A főzővízből kivett füleket még melegen szórd meg őrölt pirospaprikával és a nagyon apróra felvágott fokhagymagerezdekkel. A legjobb, ha a pirospaprikát egy kis teaszűrőn keresztül szórod rá szép egyenletesen. Hidegen fogyaszd.
Megjegyzés

Kihűtve, hidegen az igazi. A főzővizet szűrd le, és nyugodtan használd fel leves-, vagy mártásalapként. A belefőtt kollagén miatt a hűtőben meg fog dermedni, de annál jobb!

A paprikás malacfül tele van értékes kollagén típusú fehérjékkel, ami nem csak az emésztőrendszernek, hanem a hajnak, bőrnek, körömnek is jót tesz!