A tojástekercs sokféleképpen variálható, kedved szerint töltheted. Személyenként 2 tojással számolj, de természetesen étvágytól függően ez lehet több is, és kevesebb is. Jól csomagolható tízóraira, munkahelyi ebédnek, és utazáshoz, e vendégvárók falatként is megállja a helyét.
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 2 db egész tojás
- 1 teáskanál kókuszzsír
Hozzávalók
|
|
Elkészítés
- A tojásokat kézi habverővel verd fel jó habosra.
- A zsiradékot forrósítsd fel egy lapos serpenyőben.
- Öntsd a serpenyőbe a felvert tojásokat, terítsd szét, mint a palacsintát, és 2 perc alatt mindkét oldalát süsd meg.
- Csúsztasd egy lapostányérra.
- Kend szét rajta a tölteléket, szorosan tekerd fel, és szeleteld.
Megjegyzés
A tojástekercs tölteléke lehet zöldségkrém, sonkás tormakrém, tonhalkrém, májpástétom.... a variációk száma végtelen.
A felvert tojásokat is ízesítheted például apróra vágott zöldfűszerekkel, így a kapott lepény gyönyörű színes lesz.
Mehet bele snidling, petrezselyemzöld, peszto ...