Recept nyomtatása
Baconos brokkoli
Ez a baconos brokkoli kiváló meleg reggeli. Előző este 15 perc alatt előkészítheted, és lefolpackozva a hűtőben tárolhatod. Vendégfogadáshoz is nagyszerűen beválik, de salátaágyon dobozban a gyerekek uzsonnája is lehet. Könnyű szállítani, így útravalóként is tökéletes.
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Egy tepsire terítst sütőpapírt.
  2. A brokkolit szedd rózsáira. A nagyobbakat vágd ketté. A brokkoli torzsáját is használd fel.
  3. A szalonnaszeletekbe egyenként göngyöld bele a brokkolirózsákat és a torzsadarabokat is.
  4. Helyezd a sütőpapírral bélel tepsire, és 180 fokon süsd szép pirosra, nagyjából 25 perc alatt.
Megjegyzés

Ezt a fogást elkészítheted brokkoli helyett karfiolból, vagy akár csirkemájból is. Egy alkalomra készítheted így vegyesen is, többféle hozzávalóval.

Ha meleg reggeliként fogyasztod, gondoskodsz arról a szabályról is, hogy reggel mindenképpen fogyassz valamilyen állati eredetű zsiradékot az egészséges epeműködés biztosítása érdekében. Erről az Életmód-navigátor weboldalon olvashatsz bővebben.