Ez a baconos brokkoli kiváló meleg reggeli.
Előző este 15 perc alatt előkészítheted, és lefolpackozva a hűtőben tárolhatod.
Vendégfogadáshoz is nagyszerűen beválik, de salátaágyon dobozban a gyerekek uzsonnája is lehet.
Könnyű szállítani, így útravalóként is tökéletes.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
db
|
Hozzávalók
- 1 közepes fej brokkoli
- 1 csomag szeletelt baconszalonna
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Egy tepsire terítst sütőpapírt.
- A brokkolit szedd rózsáira. A nagyobbakat vágd ketté. A brokkoli torzsáját is használd fel.
- A szalonnaszeletekbe egyenként göngyöld bele a brokkolirózsákat és a torzsadarabokat is.
- Helyezd a sütőpapírral bélel tepsire, és 180 fokon süsd szép pirosra, nagyjából 25 perc alatt.
Megjegyzés
Ezt a fogást elkészítheted brokkoli helyett karfiolból, vagy akár csirkemájból is. Egy alkalomra készítheted így vegyesen is, többféle hozzávalóval.
Ha meleg reggeliként fogyasztod, gondoskodsz arról a szabályról is, hogy reggel mindenképpen fogyassz valamilyen állati eredetű zsiradékot az egészséges epeműködés biztosítása érdekében. Erről az Életmód-navigátor weboldalon olvashatsz bővebben.