Recept nyomtatása
Csirkemell leves
A csirkemell leves gyszerű és gyors lélekmelengető fogás, nem csak téli estékre.
Elkészítés
Tisztítsd meg a csirkemellett és a zöldségeket. A csirkemellett vágd 2 cm-es kockákra, a zöldségeket vágd karikára, illetve kockázd fel. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdet hagyd egészben.
Egy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, tedd rá a felkockázott csirkemellett, és pirítsd/párold fehéredésig.
Add hozzá a zöldségeket. Keverd össze a hússal, és 5 percig párold együtt az egészet.
Öntsd fel hideg vízzel, és erős lángon főzd forrásig.
Fűszerezd sóval, borsikával, babérlevéllel, és frissen őrölt szerecsendióval.
Lassú tűzön főzd készre. Tálalás előtt keverd hozzá a citromlevet.