Recept nyomtatása
Zöldséges marharagu
A zöldséges marharagu jól variálható. Nem nyúlhatsz vele mellé, ha őszi-téli vendégváró fogást akarsz készíteni. Az előkészítés után jól magára hagyható, nincs vele macera.
Elkészítés
Egy vastagfalú vas- vagy cserépedényben hevítsd fel a zsiradékot, és egy kis
vízzel párold üvegesre rajta a vöröshagymát.
Add hozzá a húst, és néhányszor megkeverve párold fehéredésig.
A sárgarépát tisztítsd meg, és vágd kétujjnyi karikákra, a zellergumót és a sonkatököt
tisztítsd meg, és kockázd körülbelül 2 cm-es darabokra.
A zöldségeket dobd rá a húsra, keverd össze, sózd és borsikázd meg, , majd öntsd
fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje (2-3 ujjnyival kevesebb vizet tegyél rá,
mint amennyi ellepné).
Fedd le az edényt fedővel, vagy vastag alufóliával, és a sütőben 180-200
fokon főzd, amíg a hús meg nem puhul.
A sonkatök ez alatt az idő alatt szétfő, és jó sűrű szaftos ragut kapsz.
A reszelt fokhagymát keverd össze a finomra aprított rozmaringlevéllel, és ezzel a
keverékkel szórd meg a ragut, miután tányérra szedted.
Megjegyzés
Tehetsz bele petrezselyemgyökeret, káposztacikkeket, kelbimbót, zöldbabot,
zöldborsót,édesburgonyát is. Bátran kísérletezz a hozzávalókkal!