Recept nyomtatása
Zöldséges marharagu
A zöldséges marharagu jól variálható. Nem nyúlhatsz vele mellé, ha őszi-téli vendégváró fogást akarsz készíteni. Az előkészítés után jól magára hagyható, nincs vele macera.
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 2-3 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 2-3 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Egy vastagfalú vas- vagy cserépedényben hevítsd fel a zsiradékot, és egy kis vízzel párold üvegesre rajta a vöröshagymát.
  2. Add hozzá a húst, és néhányszor megkeverve párold fehéredésig.
  3. A sárgarépát tisztítsd meg, és vágd kétujjnyi karikákra, a zellergumót és a sonkatököt tisztítsd meg, és kockázd körülbelül 2 cm-es darabokra.
  4. A zöldségeket dobd rá a húsra, keverd össze, sózd és borsikázd meg, , majd öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje (2-3 ujjnyival kevesebb vizet tegyél rá, mint amennyi ellepné).
  5. Fedd le az edényt fedővel, vagy vastag alufóliával, és a sütőben 180-200 fokon főzd, amíg a hús meg nem puhul. A sonkatök ez alatt az idő alatt szétfő, és jó sűrű szaftos ragut kapsz.
  6. A reszelt fokhagymát keverd össze a finomra aprított rozmaringlevéllel, és ezzel a keverékkel szórd meg a ragut, miután tányérra szedted.
Megjegyzés

Tehetsz bele petrezselyemgyökeret, káposztacikkeket, kelbimbót, zöldbabot,
zöldborsót,édesburgonyát is. Bátran kísérletezz a hozzávalókkal!