Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 1 kg darált hús marha, sertés vegyesen, de lehet pulykahúsból, csirkéből, halból is készíteni
- 1 db közepes vöröshagyma apróra vágva zsiradékon megpárolva
- 1 db tojás
- 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
- 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
- 1 evőkanál apróra vágott friss zsálya
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál kókuszolaj olvasztott, vagy kenhető állapotban
Hozzávalók
|
|
Elkészítés
- Keverd össze a darált húst a sóval, a friss fűszerekkel, tojással, és a párolt hagymával.
- Nedves kézzel formálj diónyi golyókat.
- Helyezd a gombócokat sütőtőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a kókuszolajjal.
- Sütőben, 180 fokon 25-30 percig süsd. Vigyázz, ne szárítsd ki!
Megjegyzés
A masszába keverhetsz maradék főtt,vagy párolt, és összetört zöldséget (répát, brokkolit, karfiolt) is. Amennyiben hiányolod a receptből a kenyeret, úgy pár kanál fűszeres vízben áztatott gluténmentes zabpelyhet is tehetsz a masszába.
A fasírtgolyókat tálalhatod hidegen, melegen egyeránt. Zöldsalátával, vagy savanyú káposztával fogyaszd.