Ez a "kence" nagyon finom különböző zöldségekre kenve, mindegyik más ízt kölcsönöz a falatnak. Ne kenyérrel fogyaszd! Nagyon jól variálható, így még vendégváró fogásként is kitűnő választás, mivel többféle zöldséggel tálalva (sárgarépa-, petrezselyemgyökér- és uborkahasáb, karalábé- és retekszelet) mindenki megtalálja a kedvencét.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 25-30 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 50 dkg baromfimáj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db közepes vöröshagyma
- 3-4 szál friss rozmaring
- 4 evőkanál kacsa- vagy libazsír (kókuszolaj)
- 5 db keményre főtt tojás
- ízlés szerint só
- borsikafű, vagy bors
- majoranna
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A baromfimájat és a hagymákat tisztítsd meg.
- A vöröshagymát laskára aprítsd fel.
- Alaposan zsírozz ki egy tepsit.
- A májat, a fokhagymagerezdeket, és a laskára aprított vöröshagymát egyenletesen terítsd el a tepsiben, tedd rá a rozmaringszálakat.
- A tetejére is tegyél 1-2 kanállal a zsírból.
- Helyezd a tepsit a sütőbe, és 180-200 fokon süsd meg.
- Amikor kész, a rozmaringszálakat dobd ki.
- A tepsi tartalmát tedd egy tálba, add hozzá a meghámozott keménytojásokat, és ízlés szerint sót, borsikafüvet, majorannát.
- Botmixerrel törd össze.
- A tepsiben visszamaradó zsírral lazítsd, ha szükséges.
Megjegyzés
Ez a májpástétom hidegen nagyon finom, a kenyér helyett zöldségekkel fogyasztd! Egy tipp: falatonként salátalevélbe is "csomagolhatod". Hetente egy alkalommal fogyassz májat!