Recept nyomtatása
Májpástétom
Ez a "kence" nagyon finom különböző zöldségekre kenve, mindegyik más ízt kölcsönöz a falatnak. Ne kenyérrel fogyaszd! Nagyon jól variálható, így még vendégváró fogásként is kitűnő választás, mivel többféle zöldséggel tálalva (sárgarépa-, petrezselyemgyökér- és uborkahasáb, karalábé- és retekszelet) mindenki megtalálja a kedvencét.
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25-30 perc
Mennyiség
adag
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25-30 perc
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. A baromfimájat és a hagymákat tisztítsd meg.
  2. A vöröshagymát laskára aprítsd fel.
  3. Alaposan zsírozz ki egy tepsit.
  4. A májat, a fokhagymagerezdeket, és a laskára aprított vöröshagymát egyenletesen terítsd el a tepsiben, tedd rá a rozmaringszálakat.
  5. A tetejére is tegyél 1-2 kanállal a zsírból.
  6. Helyezd a tepsit a sütőbe, és 180-200 fokon süsd meg.
  7. Amikor kész, a rozmaringszálakat dobd ki.
  8. A tepsi tartalmát tedd egy tálba, add hozzá a meghámozott keménytojásokat, és ízlés szerint sót, borsikafüvet, majorannát.
  9. Botmixerrel törd össze.
  10. A tepsiben visszamaradó zsírral lazítsd, ha szükséges.
Megjegyzés

Ez a májpástétom hidegen nagyon finom, a kenyér helyett zöldségekkel fogyasztd!  Egy tipp: falatonként salátalevélbe is "csomagolhatod". Hetente egy alkalommal fogyassz májat!